Кметът на София Васил Терзиев покани лидерите на политическите сили в Столичния

...
Кметът на София Васил Терзиев покани лидерите на политическите сили в Столичния
Коментари Харесай

Васил Терзиев очаква лидерите на политическите сили на среща в СОС

Кметът на София Васил Терзиев покани лидерите на политическите сили в Столичния общински съвет.  Целта е намирането на общи цели за взаимна работа в интерес на жителите на столицата и за пускане на работата на съвета.

От Българска социалистическа партия по-рано потвърдиха наличието си.

След диалози с кмета на София Георги Свиленски от „ Българска социалистическа партия за България “ съобщи, че в понеделник на сесията на Столичния общински съвет (СОС)  общинските съветници от левицата няма да поддържат Борис Бонев за ръководител на съвета. 

Свиленски напомни, че срещата е била по покана на кмета на София, изпратена до ръководителите на политическите сили на показаните в СОС партии и обединения. 

" Корнелия Нинова е в Шумен на районна среща с наши определени кметове и общински съветници и заради тази причина решението на Изпълнителното бюро е да взе участие заместник-председател на партията в лицето на Ирена Анастасова и на парламентарната група – в мое лице ", изясни Свиленски. 

" Запознахме кмета на Столична община и неговия екип с решенията, с които нашето Изпълнително бюро на Национален съвет и на Градския съвет взаимно взехме, а точно – първо да представим проблемите на столицата ", уточни Свиленски.

" За постове, за ръководители на комисии, за сформира на комисии, за заместник-кметове, шефове, не е станало дума ", съобщи той.

" Имахме градивен диалог с Българска социалистическа партия. Говорихме за политики, цели и къде имаме пресечни точки по хрумвания ",  заяви след срещата кметът на София Васил Терзиев.

Той прикани и всички останали групи да се отзоват на поканата за разговири, с цел да може да се види къде са пресечните точки с тях.

" Целта е положителните политики да бъдат подкрепяни без значение от кое място идват ", сподели още кметът на София.

На въпрос къде са пресечните точки по политики с Българска социалистическа партия Терзиев разясни, че има единодушие във връзка с детските градини, непорочност на въздуха, презастрояване, промени на здравните заведения.

" Децентрализацията, един от целите за нас, тъй че хората, които са най-близо до хората да имат инструментите да ги вземат решение ", акцентира Терзиев.

Кметът на София разяснява още, че ще търси диалози още веднъж с ГЕРБ. " За нас е значимо да търсим общите политики, да ги заложим в бюджета и откакто се съгласим за тях да намерим и структурно решение на ръководител на СОС, комисии и всичко, което следва ", съобщи Терзиев.

Той е безапелационен, че Българска социалистическа партия не са търсили поддръжка за техния претендент Диана Тонова за началник на СОС.

На срещата пристигна и препоръчаният за ръководител на Столичния общински съвет Борис Бонев.

Той беше извънредно сбит за упованията си, а на бележката, че единствено Българска социалистическа партия към този момент са се съгласили на среща с Терзиев, Бонев сподели: " Разбира се, че вземам участие в диалозите. Те се отзоваха на поканата ".

Една от сигурните срещи този следобяд е с коалиция КОД.

От ГЕРБ-СДС от своя страна обявиха по-рано, че няма да отидат на среща с „ Продължаваме промяната – Демократична България “ („ Спаси София “). Това съобщи общинският консултант от групата на ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, който в предходния мандат беше ръководител на Столичния общински съвет (СОС).

" Имам информация, че Васил Терзиев е водил диалози с Корнелия Нинова, преди да ни изпрати публична покана. Снощи Георги Свиленски удостовери, че депутатите от Българска социалистическа партия ще отидат през днешния ден на договаряния, защото общинските съветници от Българска социалистическа партия няма да отидат. Тоест, явно вървят пазарлъци оттатък поканите и ние няма да участваме в такива постановки ", добави Георгиев.

Той попита срещал ли се е Борис Бонев с Корнелия Нинова и водил ли е диалози кметът на София с водача на Българска социалистическа партия.

Георгиев уточни, че претендентът на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ („ Спаси София “) Борис Бонев за ръководител на СОС е претърпял неуспех и още веднъж ще претърпи, „ в случай че към този момент не са си стиснали ръцете с „ Възраждане “ и с Българска социалистическа партия “.

„ В предизборната акция, с цел да бъде повдигнат Васил Терзиев, е дадено на Борис Бонев да стане ръководител на общинския съвет “, сподели Георгиев.

„ Сега се желае от нас да платим цената, която е обещана от Васил Терзиев, и целият град блокира поради тази сделка, която би трябвало да бъде изпълнена. Това не е съществено “, добави Георгиев.

По думите му заслужен ръководител на общинския съвет е всеки, който съветниците изберат.

" ИТН " също отхвърлиха да участват на срещата при кмета Васил Терзиев. Това оповестиха от партията, представени от БГНЕС.

Кметът на София Васил Терзиев заяви по-рано в петък, че е поканил водачите на политическите сили на показаните в СОС партии и обединения за намирането на общи цели за взаимна работа в интерес на жителите на столицата и за пускане на работата на съвета. От всички поканени на срещата до нощес бяха се отзовали единствено от коалиция КОД, сподели пред публицисти столичния кмет. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР